Bardzo prosty w przygotowaniu.
Delikatny i puszysty.
Składniki
800 g jogurtu "jogurt naturalny typu Greckiego" do nabycia w Biedronce
2 budynie waniliowe (kupiłam bez cukru i dodałam cukier z naturalną wanilią)
5 jaj
220 g cukru
1/2 szklanki oleju
paczka biszkoptów okrągłych
brzoskwinie z puszki ( nie dawałam)
Białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę.
Żółtka, olej, budyń w proszku, cukier z wanilią ubijamy na gładką masę.
Następnie dodajemy jogurt i delikatnie miksujemy.
Sztywne białka dodajemy do masy jogurtowej i delikatnie mieszamy.
W tym momencie powinniśmy dodać pokrojone brzoskwinie i lekko wymieszać (ja nie dałam)
W blaszce lub tortownicy układamy biszkopty i wylewamy masę jogurtową.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 60 minut.
Częstuję się wirtualnie :)
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować ten przepis - pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńWow! Ciekawy przepis i juz zapisuje ...
OdpowiedzUsuń