niedziela, 9 września 2012

Sernik na jogurtach


Bardzo prosty w przygotowaniu.
Delikatny i puszysty.

Składniki
800 g jogurtu "jogurt naturalny typu Greckiego"  do nabycia w Biedronce
2 budynie waniliowe (kupiłam bez cukru i dodałam cukier z naturalną wanilią)
5 jaj
220 g cukru 
1/2 szklanki oleju
paczka biszkoptów okrągłych
brzoskwinie z puszki ( nie dawałam)

Białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę.
Żółtka, olej, budyń w proszku, cukier z wanilią ubijamy na gładką masę.
Następnie dodajemy jogurt i delikatnie miksujemy.
Sztywne białka dodajemy do masy jogurtowej i delikatnie mieszamy.

W tym momencie powinniśmy dodać pokrojone brzoskwinie i lekko wymieszać (ja nie dałam)

W blaszce lub tortownicy układamy biszkopty i wylewamy masę jogurtową.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 60 minut.







3 komentarze: