sobota, 16 lutego 2013

Błyskawiczne pączki

300g serka homogenizowanego waniliowego
3 jajka
255g mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
olej do smażenia

Jajka z serkiem roztrzepać mikserem dodać mąkę , proszek do pieczenia i szczyptę soli dokładnie wymieszać widelcem.
Rozgrzać olej do 175 st. i nakładać małą łyżeczką porcje ciasta na rozgrzany olej.
Jeżeli ciasto lepi się do łyżeczki zanurzyć ją na chwilę w oleju.
Pączki smażyć na złoty kolor.
Ciepłe można polukrować .

Przepis pochodzi z bloga Doroty.



1 komentarz:

  1. Świetny pomysł bo szybki i łatwy.czasami sie ma ochotę na coś słodkiego więc błyskawicznie mozna zrobic takie pączusie:))

    OdpowiedzUsuń